Coachprogramma's

Stressreductie programma

Dit programma bestaat uit een intake en 3 coachgesprekken. Het is toegespitst op de fases van vermoeidheid en overbelasting. Tijdens de begeleiding bij het herstellen van de stressklachten, geven we aandacht aan de onderstaande 4 pijlers die van wezenlijk belang zijn. Namelijk:

 

 1. Bewustwording (hoe stress werkt en hoe dit van invloed is op jouw situatie)
 2. Acceptatie (wat hoort bij jou en wat mag je loslaten?)
 3. Actie (jouw concrete verandering in gang zetten)
 4. Transformatie (blijvende verandering en niet terug willen keren naar de oude situatie)

 

Vaak kun je al na 4 gesprekken een flinke stap vooruit zetten. De inhoud van de gesprekken is mede afhankelijk jouw wensen en situatie. Wat je in ieder geval kunt verwachten:

 

 • We maken een analyse van jouw specifieke stressklachten en stressbronnen.
 • We stellen jouw doelen vast.
 • Er wordt uitleg gegeven over de werking van stress op het lichaam.
 • Uitleg over hoe stress mentaal kan doorwerken en hoe het je gedrag kan veranderen.
 • In kaart brengen van de werk-privé balans.
 • In kaart brengen van energiegevers en energienemers.
 • Aan het einde van ieder gesprek maken we een afspraak over welke stap / verandering jij alvast in gang gaat zetten.

 

De kosten voor het stressreductie programma zijn vanaf € 995,- uitgaande van 4 gesprekken. Voor zakelijke trajecten is dit exclusief BTW en voor particulieren inclusief BTW.

 

Overspannenheid/burn-out/bore-out programma

Dit programma bestaat uit een intake en 6 coachgesprekken. De inhoud van het stressreductie programma is altijd de basis. Wanneer je echter de fases van vermoeidheid en overbelasting voorbij bent en er sprake is van overspanning of burn-out/bore-out, dan is het zaak om eerst de focus te leggen op rust en ontspanning en het herstel van de fysieke en mentale balans. In het geval van bore-out worden er andere accenten gelegd. We gaan dieper op de zaken in dan in een situatie van korter durende stressklachten. Indien van toepassing werken we ook aan een stapsgewijze terugkeer op de werkvloer of elders.

 

De kosten voor de begeleiding bij overspannenheid/burn-out/bore-out zijn vanaf € 1540,- uitgaande van 7 gesprekken. Voor zakelijke trajecten is dit exclusief BTW en voor particulieren inclusief BTW.

 

Midlife / transitiefase programma

De inhoud van de coaching bij een midlifecrisis of andere transitiefase is altijd op maat gemaakt. En is uiteraard ook afhankelijk van de specifieke behoeften en doelen van de persoon in kwestie. Soms geven 2 gesprekken al heel erg veel inzicht en handvaten.

 

Veelal gaat deze fase echter ook gepaard met veel stress en soms zelfs met burn-out of bore-out klachten. Dan zijn meer gesprekken wenselijk. De coaching zal zich altijd richten op het stuk van bewustwording en acceptatie en kan daarnaast toegespitst worden op:

 

- Zelfreflectie

- Bepalen of bijstellen van levensdoelen

- Keuzes maken

- Betere zelfzorg (bijvoorbeeld levensstijl aanpassing en vormen van ontspanning)

- Sociale heractivering

- Het vinden of uitbreiden van een ondersteunend netwerk

Waar vindt de coaching plaats?

Burn-out Coach Breda beschikt over een coachruimte in het Blushuis in Breda. Ik spreek daarnaast ook graag af in de natuur, omdat het veel rust en een gevoel van vrijheid geeft. Ideale plekken om af te spreken zijn het Mastbos, Ulvenhoutse Bos, Boswachterij Dorst of de Strijbeekse Heide. Bij een aantal thema's of bij echt slecht weer, kan het beter zijn om af te spreken in het Blushuis. Ook jouw voorkeur doet ertoe.

 

Wandelcoaching kan ervoor zorgen dat je gemakkelijker praat en je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Daarnaast is voldoende daglicht en het opdoen van vitamine D van groot belang voor het welbevinden en de herstelfase.